ΑΘΗΝΑ
10:07
|
19.04.2024
Οι πληροφορίες της Wall Street Journal επιβεβαιώνουν εκείνες που είχαν μεταδώσει πριν έναν χρόνο ΜΜΕ στην Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν κρυφά τον στρατό της Ταϊβάν «εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο» με σκοπό να ενισχύσουν την άμυνα του νησιού απέναντι στην Κίνα διακυβεύοντας την οργή του Πεκίνου, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Περίπου 20 στρατιωτικοί των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και μια ομάδα πεζοναυτών εκπαιδεύουν μικρές μονάδες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού της Ταϊβάν, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη επίσημες αλλά ανώνυμες αμερικανικές πηγές.

Το Πεντάγωνο δεν διέψευσε το δημοσίευμα.

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη ή συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η στήριξή μας στην Ταϊβάν και οι αμυντικοί δεσμοί μας (με το νησί) είναι αντίστοιχοι με την απειλή που συνιστά σήμερα η Κίνα» ανέφερε o εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Τζον Σαπλ. Ο ίδιος κάλεσε το Πεκίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για ειρηνική επίλυση των διαφορών με την Ταϊβάν.

Η WSJ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί πέρσι τον Νοέμβριο στον Τύπο της Ταϊβάν σχετικά με την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτικών στο νησί για να εκπαιδεύσουν τον ταϊβανέζικο στρατό στις αμφίβιες επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες αυτές τότε είχαν διαψευστεί, τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από την Ταϊπέι. Και οι δύο πλευρές υπενθύμισαν τότε ότι απλώς “συνεργάζονται” στον αμυντικό τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα