ΑΘΗΝΑ
04:12
|
08.05.2024
Ο υπουργός με δήλωσή του αρνήθηκε ξανά τους ισχυρισμούς για τις επαναπροωθήσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε φανερή αμηχανία βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αναφέρονται στην πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα που αποκαλύπτει ότι μασκοφόροι του Λιμενικού συμμετέχουν στις επαναπροωθήσεις προσφύγων και εγκληματούν με άνωθεν εντολές.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο υπουργός με δήλωσή του αρνήθηκε ξανά τους ισχυρισμούς για τις επαναπροωθήσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, ενώ επανέλαβε τα περί επικίνδυνων παράνομων ροών και περί «κυκλωμάτων λαθροδιακινητών». 

Σημειώνεται ότι η Επίτροπος Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον, μετά τις αποκαλύψεις των διεθνών δικτύων, δήλωσε «ακόμη πιο ανήσυχη» για τις επαναπροωθήσεις και κάλεσε την Αθήνα να διερευνήσει σε βάθος αυτά τα περιστατικά.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων. Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της ΕΕ και λειτουργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία τους. Οι παράνομες ροές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να αποτρέπονται σύμφωνα με την Kοινή Δήλωση του 2016, την οποία η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται σωστά.

Η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην ΕΕ. Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωση μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα