ΑΘΗΝΑ
03:36
|
20.04.2024
Η συνέχιση των εξοπλισμών και της στρατιωτικής στήριξης των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ προβάλλει σαν "κόκκινο πανί" για την Άγκυρα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας προκαλούν οι κινήσεις των ΗΠΑ στις περιοχές των Κούρδων στη Βόρεια Συρία και το τελευταίο διάστημα…

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ αναφέρει πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν, παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στην οργάνωση YPG και SDF που κατά την Τουρκία είναι “παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ”.

Η Σαμπάχ επικαλούμενη τις πληροφορίες και άλλων ΜΜΕ (Yeni Safak, Yeni Akit, YlusalKanal κ.α.) αναφέρουν πως οι ΗΠΑ παρέδωσαν προσφάτως άρματα μάχης τύπου Brandley.

Ανέφεραν μάλιστα πως Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων YPG περιπολούν, το τελευταίο διάστημα, στα περίχωρα της πόλης Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία με άρματα μάχης Brandley έχοντας υψώσει τις σημαίες της Ροζάβα (Rojava, λεγόμενου δυτικού Κουρδιστάν).

Επιπλέον η Σαμπάχ θυμίζει πως το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ μετέδωσε προσφάτως πως η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ  ενέκρινε πακέτο στρατιωτικές δαπάνες ύψους 778 δισ. δολαρίων για το 2022, εκ των οποίων τα 177 εκατομμύρια δολάρια προορίζεται να δοθούν ως “βοήθεια” στην οργάνωση των Κούρδων μαχητών YPG ώστε να καλυφθούν μεταξύ άλλων μισθοδοσίες, έξοδα στρατιωτικής εκπαίδευσης, εξοπλισμού,ζητήματα αλυσίδας εφοδιασμού, πολεμοφόδια και όπλα βαρέος τύπου.

Οι ΗΠΑ θα μείνουν στη Συρία για πολύ…

Τουρκικά ΜΜΕ απέφυγαν ωστόσο σήμερα να σχολιάσουν ή να προβάλουν τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο στέλεχος των Κούρδων της Συρίας που ολοκλήρωσε προ ημερών κύκλο επαφών στην Ουάσιγκτον με στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ.

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του “Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου Ιλχάμ Αχμέντ, εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει “σαφή δέσμευση” έναντι των Κούρδων. Είπε πως υποσχέθηκαν να κάνουν
“οτιδήποτε χρειάζεται” για να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος και να εργασθούν για την κατασκευή υποδομής στην Βόρεια Ανατολική Συρία.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως οι Αμερικανοί τη διαβεβαίωσαν πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Συρία και δεν θα αποσυρθούν. Και κατέληξε:

Δεν ήταν ξεκάθαροι προηγουμένως, υπό τον Τραμπ και κατά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, αλλά αυτή την φορά αποσαφήνισαν τα πάντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα