ΑΘΗΝΑ
01:21
|
06.05.2024
Ο Λάσετ δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU ότι το κόμμα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή μετά την εκλογική του ήττα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άρμιν Λάσετ παραιτήθηκε από πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος CDU, μετά το οδυνηρό για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου και την προσπάθεια που δεν ευδοκίμησε για κυβέρνηση με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, ο Λάσετ θα προβεί σε δηλώσεις στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Λάσετ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της CDU στην Μπούντεσταγκ, είπε ότι το κόμμα χρειάζεται μια νέα αρχή μετά την εκλογική ήττα, μια διαδικασία την οποία ο ίδιος θέλει να διευκολύνει, σύμφωνα με στελέχη που ήταν παρόντα στην ομιλία του.

Είχει προηγηθεί δημοσκόπηση του εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Der Spiegel , όπου μόνο το 2% των ερωτηθέντων θεωρούσε καταλληλότερο για την ηγεσία του CDU τον Αρμιν Λάσετ.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου «ARD» έδειξε επίσης ότι το 51% θέλει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων όπως επίσης και την παραίτηση του εκλεκτού της Μέρκελ από την ηγεσία των  Χριστιανοδημοκρατών.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε σήμερα ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Εκτίμησε έτσι εμμέσως ότι νέος καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σoλτς.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα