ΑΘΗΝΑ
12:45
|
03.05.2024
Στον δρόμο των προκλήσεων επιμένει η Άγκυρα με αφορμή την παρουσία του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo εντός κυπριακής ΑΟΖ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον δρόμο των προκλήσεων επιμένει η Άγκυρα με αφορμή την παρουσία του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα, από νωρίς το πρωί τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, δύο φρεγάτες και μια κορβέτα, βρίσκονται εντός κυπριακής ΑΟΖ με σκοπό να εμποδίσουν τις έρευνες του πλοίου.

Το Nautical Geo, με σημαία Μάλτας, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, περίπου 4 ναυτικά μίλια από τη Λάρνακα, ενώ επρόκειτο να συνεχίσει τις έρευνες για τους θαλάσσιους πόρους για λογαριασμό των μερών που συμμετέχουν στον East Med. 

Ο πρόεδρος της Κύπρου, από την πλευρά του, υπογράμμισε σε δήλωσή του ότι η Τουρκία πλήττει ξανά τα συμφέροντα της Ε.Ε. για να προσθέσει ότι το ερευνητικό πλοίο θα συνεχίσει τις έρευνές του.

Σημειώνεται ότι σε αρκετά κοντινή απόσταση πραγματοποιείται μεγάλη πολεμική άσκηση με συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της  Γαλλίας και της Ιταλίας.

Πηγές: SigmaLive

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα