ΑΘΗΝΑ
07:14
|
27.04.2024
Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε απόψε πλήθος κόσμου στην Αθήνα, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε απόψε πλήθος κόσμου στην Αθήνα, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Εφετείο, εκεί όπου πέρυσι τέτοια ημέρα ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα για την ανάγνωση της απόφασης που θα έστελνε στη φυλακή την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Εκεί βρέθηκε και η μητέρα του δολοφονημένου από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

Η πορεία, στην οποία είχαν απευθύνει κάλεσμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν όλες οι οργανώσεις-συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου διοργανώνουν συναυλία φοιτητικοί σύλλογοι.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «Και τώρα και πάντα και όπως το 40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα» είναι απ’ τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε από την Ομόνοια και η πορεία των σωματείων και φορέων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων.

«Μπλόκο στους φασιστες σε κάθε γειτονιά στα σχολεία και τις σχολές», «Στους εφοπλιστές κάνουν τις πλάτες, τα φασιστομουτρα οι μαχαιροβγάλτες» είνα μερικά απ’ τα συνθήματα του ΠΑΜΕ.

Η πορεία κατέληξε επίσης στο Σύνταγμα.

Πορεία και αντιφασιστική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στη σκιά μάλιστα των πρόσφατων επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο με νεοναζί θύλακες στα σχολεία. 

Στη συναυλία που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας ακούστηκαν αντιφασιστικά, αντιναζιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ τονίστηκε από ομιλητές η ανάγκη «απομόνωσης των φασιστών και των ναζιστών από τα σχολεία και τις γειτονιές» και «καταδίκης φαινομένων ρατσισμού, νεοναζισμού και φασισμού», καθώς και «εξάλειψης των αιτιών που τα γεννούν».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, ενώ στη συναυλία συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.

Προηγήθηκε πορεία, η οποία ξεκίνησε στις έξι και μισή το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, Μακεδονία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα