ΑΘΗΝΑ
07:06
|
20.04.2024
Τον ολομέτωπο αγώνα κατά των ομοσπονδιών της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούν στην αξιολόγηση συνεχίζει ακάθεκτη η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ολομέτωπο αγώνα κατά των ομοσπονδιών της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούν στην αξιολόγηση συνεχίζει ακάθεκτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αγωγή της οποίας την περασμένη εβδομάδα έγινε εν μέρει δεκτή.

Σήμερα (Πέμπτη, 7/10), και καθώς οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας επανήλθε με έφεση και ζητά να γίνουν δεκτές όλες οι αξιώσεις της. Δηλαδή να αναγνωρισθεί ότι η απεργία είναι όχι μόνο «παράνομη» αλλά και «καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις Ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικαστούν οι Ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα.

Έτσι, ενώ η εκδίκαση της έφεσης των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Για τη Δευτέρα (11/10) η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Πηγές: Alfavita.gr, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα