ΑΘΗΝΑ
19:18
|
18.04.2024
Μια σειρά αντιφασιστικών δράσεων είναι προγραμματισμένες για σήμερα σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέρα αντιφασιστικής γιορτής και συσπείρωσης η σημερινή στην πρώτη επέτειο μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στη σκιά των τελευταίων φασιστικών επιθέσεων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο, μια σειρά δράσεων είναι προγραμματισμένες για σήμερα σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία από το Εφετείο σε γειτονιές της πόλης, ενώ στις 18.30 σε συγκέντρωση καλούν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν όλες οι οργανώσεις-συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Παράλληλα, ο «Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, Καμπάνια δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή!» οργανώνει στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή. Όπως σημειώνουν, στηρίζουν και συμμετέχουν στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας.

Σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 7.30 στην Ομόνοια, πραγματοποιώντας πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα έχει ξεκινήσει στις 7 μ.μ. συναυλία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλάβικων Σπουδών, Τούρκικων Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Στη συναυλία στο Σύνταγμα θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν δεκαπέντε καλλιτέχνες και συγκροτήματα: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας, Υπεραστικοί, Κίτρινα Ποδήλατα, Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Ποτ Πουρί, Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek, DemonFox.

Στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!» οργανώνεται από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου (6 μμ) και μια ώρα μετά (7 μ.μ.) αντιφασιστική συναυλία στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Εκδηλώσεις για κάλεσμα για συνέχιση της αντιφασιστικής πάλης, οργανώνονται επίσης στην τη Λάρισα, τα Γιάννενα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Χανιά, τη Δράμα, τη Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα και αλλού.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πάτρα. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, κομμουνιστικές, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

❗❗Πρώτη αντιφασιστική απάντηση για σημερα στην ΠάτραΑντιφασιστική κινητοποίηση διοργανώθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα…

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, October 7, 2021

Πηγές: Documento, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο χείλος μιας περιφερειακής σύγκρουσης

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα