ΑΘΗΝΑ
07:02
|
27.04.2024
Τα σκληρότερα παζάρια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία αναμένονται τον Δεκέμβριο...
WASHINGTON, DC - JULY 27: U.S. Senate Majority Leader Sen. Chuck Schumer (D-NY) puts on a mask that reads "Cancel Student Debt" during a news briefing after a weekly Senate Democratic Policy Luncheon at the U.S. Capitol on July 27, 2021 in Washington, DC. Senate Democrats held a weekly policy luncheon to discuss the Democratic agenda. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμβιβαστικής βραχυπρόθεσμης συμφωνίας για την αύξηση της οροφής του χρέους έκαναν απόψε ηγετικά στελέχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην γερουσία των ΗΠΑ.

Η κίνηση που άρει ως τις αρχές Δεκέμβρη το ενδεχόμενο “στάσης πληρωμών” από το αμερικανικό δημόσιο θα επιτρέψει μέσω ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο την αύξηση της “οροφής” του δημόσιου χρέους στις ΗΠΑ στα 28,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα 28,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η αύξηση του δημόσιου χρέους θα ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα πριν τις 18 Οκτώβρη που λήγει η σχετική προθεσμία.

Από την άλλη ο αρχηγός της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακκόνελ προειδοποίησε πως τα σκληρότερα παζάρια θα γίνουν τον Δεκέμβριο προβλέποντας μία πιο “σύνθετη” και περίπλοκη διαδικασία “συμφιλίωσης” στο θέμα του προϋπολογισμού.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα