ΑΘΗΝΑ
02:55
|
13.04.2024
Ρωσία και Σερβία διαπραγματεύονται μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου μεταξύ των εταιρειών Gazprom και Srbiyagaz.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Ρωσία και η Σερβία διαπραγματεύονται μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου μεταξύ των εταιρειών Gazprom και Srbiyagaz.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, βρίσκεται στη Σερβία από την Τετάρτη (6/10) ώστε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση διακυβερνητικής επιτροπής που αφορά το ζήτημα.

Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβρίας, Νέναντ Πόποβιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τιμές του φυσικού αερίου που θα προταθούν από τη ρωσική πλευρά θα είναι ευνοϊκές.

“Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για μία μακροπρόθεσμη συμφωνία μεταξύ Gazprom και Srbiyagaz. Ο κ. Μπορίσοφ, ένας καλός φίλος της Σερβίας, με διαβεβαίωσε πως θα έχουμε ζέστη στη Σερβία αυτό τον χειμώνα, θα έχουμε αέριο. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, είμαστε αισιόδοξοι πως οι τιμές, όπως δόθηκαν από τη Ρωσία στη Σερβία, θα είναι ευνοϊκές” είπε ο κ. Πόποβιτς.

Ο Γιούρι Μπορίσοφ από τη δική του πλευρά, δήλωσε ότι ελπίζει οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία έως το τέλος του έτους.

“Καθώς ολοκληρώσατε το τμήμα σας για τον TurkStream, η Σερβία εξασφάλισε πρακτικά την ενεργειακή της ασφάλεια όσον αφορά στην (…) κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου. Έχετε επίσης, πρακτικά, καταστεί χώρα διαμοιρασμού φυσικού αερίου, κάτι που είναι υπέροχο. Ελπίζω ότι η Gazprom θα υπογράψει μια μακροπρόθεσμη σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία με ευνοϊκούς όρους έως το τέλος του έτους” σημείωσε.

Πηγή: sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολεμικό κλίμα στο Ισραήλ-Απόψε «βρέχει» ρουκέτες της Χεζμπολάχ και ο Μπάιντεν προβλέπει ιρανική επίθεση

Ελλαδέμπορας των fake news ο Αυτιάς για τον Κασσελάκη

Ισραήλ προς Ιράν: Είμαστε έτοιμοι

ΜέΡΑ25: Βίαιη καταστολή στο Βερολίνο σε παλαιστινιακό συνέδριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα