ΑΘΗΝΑ
23:43
|
26.04.2024
Η συνεργασία συνιστά την πρώτη περίπτωση "εισβολής" ξένης εταιρίας στην ελληνική μεταλυκειακή εκπαίδευση με τις ευλογίες του υπουργείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική αλυσίδα λιανικής Lidl έγινε η πρώτη εταιρία που εισβάλει στην ελληνική μεταλυκειακή εκπαίδευση από την μπροστινή πόρτα με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας και του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς έκλεισε συνεργασία με το πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας προκειμένου να εξασφαλίσει την κατάλληλη κατάρτιση υποδιευθυντών σε υποκαταστήματα της επιχείρησης.

Με το σύνθημα “Γίνε επαγγελματίας σπουδαστής” το Lidl Ελλάς διαφημίζει την συνεργασία του με το ΙΕΚ Γλυφάδας προσφέροντας κατάρτιση ειδικότητας Στελέχους Λιανικού Εμπορίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πειραματικό διετές πρόγραμμα για την εκπαίδευση 23 από τους μελλοντικούς υποδιευθυντές των καταστημάτων της.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα όπως Λιανικό Εμπόριο, Εμπορευματογνωσία, Εφαρμογές γενικής λογιστικής, Μικροβιολογία και Υγιεινή τροφίμων, Οργάνωση και λειτουργία γραφείου.

Στο πρώτο έτος σπουδών η θεωρητική εκπαίδευση θα είναι το 55% των συνολικών σπουδών ενώ στο δεύτερο έτος όπου στο τελευταίο εξάμηνο όπου ουσιαστικά εκπαιδεύεται στον ρόλο του υποδιευθυντή η παρουσία στο κατάστημα φθάνει στο 65%.

Οι σπουδαστές θα παίρνουν πρώτο χρόνο των σπουδών τους μισθό που ξεκινάει από 510 ευρώ μικτά και τον δεύτερο από 585 ευρώ (μικτά).Ο πρώτος μισθός που θα λάβουν ως υποδιευθυντές των καταστημάτων όταν προσληφθούν κανοικά από την εταιρία με σύμβαση αορίστου χρόνου αναμένεται να ξεκινάει από τα 1350 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα