ΑΘΗΝΑ
10:00
|
06.05.2024
Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε διεθνή συμφωνία μεταξύ 136 χωρών για την επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% σε όλες επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε απόψε την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας μεταξύ 136 χωρών με σκοπό την επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% σε όλες επιχειρήσεις ώστε να μην φοροδιαφεύγουν.

Ο Ματίας Κόρμαν, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κάνει τις διεθνές φορολογικές ρυθμίσεις “δικαιότερες” και “θα λειτουργήσουν καλύτερᨔ. Χαρακτήρισε την εξέλιξη “μεγάλη νίκη για μια αποτελεσματική και ισορροπημένη πολυμέρεια”.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν χαρακτήρισε τη συμφωνία “κορυφαίο επίτευγμα για την οικονομική διπλωματία”.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ χαιρέτισε τη συνεργασία μετά τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από 136 χώρες, τονίζοντας ότι υπάρχει τώρα “σαφής πορεία προς ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα”.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε τη σημερινή συμφωνία για την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση. Είπε πως πρόκειται για “ιστορική στιγμή” και ένα “σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, για να καταστήσουμε το παγκόσμιο φορολογικό μας σύστημα πιο δίκαιο”.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία θα διασφαλίσει ότι οι ψηφιακοί κολοσσοί θα πληρώνουν ένα δίκαιο ποσό φόρου στις χώρες όπου κερδίζουν το εισόδημά τους.

Η Ελβετία από την άλλη ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος και να υπάρχει “ασφάλεια δικαίου” στην εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα