ΑΘΗΝΑ
17:35
|
08.05.2024
Οι βιομήχανοι δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Απαιτούν κέρδη και απειλούν να κλείσουν τα εργοστάσια λόγω ακρίβειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινό λουκέτο σε δεκάδες εργοστάσια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής στη Βρετανία ενδέχεται να προκαλέσει η εκτόξευση της ακρίβειας σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο στην Βρετανία.

Σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Independent επκαλούμενο παράγοντες βιομηχανιών-κλειδιά σε χημικά, μεταποίηση, παραγωγή οχημάτων, τροφίμων κ.α. μεταφέρει τις πιέσεις των βιομηχάνων προς την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την εκτίναξη της ακρίβειας σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, πρώτες ύλες αλλά και σε κόστος εργασίας σε ορισμένους τομείς της παραγωγής που απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και κατάρτιση. Ζητούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, φορο-ελαφρύνσεις και κίνητρα για συνέχιση της παραγωγής ειδάλλως, όπως υποστηρίζουν, προτιμούν να αναστείλουν προσωρινά την λειτουργία των εργοστασίων κρίνοντας πως θα είναι ασύμφορη. Υποστηρίζουν ακόμη πως σε άμεσο κίνδυνο δεν βρίσκονται μόνον μικρές ή μεσαίες βιομηχανικές μονάδες αλλά και ισχυροί βιομηχανικοί όμιλοι καθώς το κόστος Ενέργειας έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος περί της δημιουργίας περισσότερων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγαλοπαράγοντες σε μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα μετέφεραν στον υπουργό Επιχειρηματικότητας, Κουάσι Κουάρτεγκ πως δίχως ουσιαστικά μέτρα και κίνητρα για μείωση του κόστους παραγωγής η Βρετανία θα γίνει “χώρα με χαμηλούς μισθούς και όχι μεγαλύτερους”.

¨Εφεραν ως παράδειγμα μέτρα που ανακοίνωσαν κυβερνήσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία εκτιμώντας πως είναι πιο “γενναιόδωρα” σε σχέση με τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης Τζόνσον.

Το μόνον βέβαιο είναι πως το “λογαριασμό” θα κληθούν πρώτοι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι και απροστάτευτοι καθώς οι πολυετείς πολιτικές λιτότητας έχουν ουσιαστικά εξαφανίσει κάθε προηγούμενο “δίκτυ ” προστασίας και κοινωνικής πρόνοιας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα