ΑΘΗΝΑ
03:19
|
27.09.2024
Ο Περισσός στηρίζει και χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου προσφυγόπουλου στη δομή της Μαλακάσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναγκαία χαρακτηρίζει τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει το αίτημα της οικογένειας του Φαγκίρι Εσπαντιάρ να μπορέσει να θάψει το παιδί της σύμφωνα με τα έθιμα της μουσουλμανικής θρησκείας. Το ηλικίας, πέντε ετών,
παιδί σκοτώθηκε σε τραγικό δυστύχημα στη δομή της Μαλακάσας πριν από οκτώ μήνες. Οι συνθήκες του δυστυχήματος τον περασμένο Ιανουάριο ακόμα ερευνώνται.

Το παιδί τάφηκε στο νεκροταφείο στο Σχιστό, όπου όμως δεν τηρείται το μουσουλμανικό έθιμο που απαγορεύει την εκταφή του νεκρού. Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει παραχωρήσει 30 στρέμματα στο Σχιστό από το 2005 για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου και έχει πληρώσει τη μελέτη, η οποία όμως βρίσκεται στα συρτάρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι γονείς του ο κάνουν έκκληση να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική και όχι να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά, στο ήδη υπάρχον μουσουλμανικό νεκροταφείο της Θράκης.

“Η οικογένειά του εύλογα ζητάει να γίνει η ταφή με τα έθιμά τους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο που πρέπει να δημιουργηθεί, αρνούμενη να μεταφέρει τη σορό του σε τέτοιο νεκροταφείο στην περιοχή της Θράκης. Αυτή η κατάσταση και για άλλους ανθρώπους του ίδιου θρησκεύματος κάνει αναγκαία τη δημιουργία νεκροταφείου. Το αίτημα αυτό στηρίζει διαχρονικά το ΚΚΕ, ως στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το βίαιο θάνατο Πακιστανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Νίκη στην αντίσταση της Μέσης Ανατολής» (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα