ΑΘΗΝΑ
02:14
|
24.04.2024
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια λανθασμένη εκτίμηση», δήλωσε ο Πεσκόφ στην καθιερωμένη ενημέρωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο ως όπλο, δήλωσε σήμερα (Παρασκευή, 8/10) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχόλιο Αμερικανού αξιωματούχου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα διαφωνεί με τα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, είχε δηλώσει χθες Πέμπτη, ότι «η Ρωσία έχει μια ιστορία του να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο εξαναγκασμού, ως πολιτικό όπλο».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια λανθασμένη εκτίμηση», δήλωσε ο Πεσκόφ στην καθιερωμένη ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές οι οποίες, επιβάλλοντας κυρώσεις, απειλούν τώρα να συμβάλουν σε ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Συγχαρητήρια στον Μουράτοφ

Παράλληλα, ο Πεσκόφ συνεχάρη τον Ρώσο δημοσιογράφο Ντμίτρι Μουράτοφ, που κέρδισε από κοινού με τη Φιλιππινέζα Μαρία Ρέσα το Νόμπελ Ειρήνης, για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στις Φιλιππίνες και τη Ρωσία.

«Είναι αφιερωμένος στις ιδέες του. Είναι γενναίος και ταλαντούχος. Τον συγχαίρουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου για τον Μουράτοφ, ο οποίος διακρίνεται για την κριτική διάθεση απέναντι στο Κρεμλίνο.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα