ΑΘΗΝΑ
02:29
|
18.04.2024
Ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα νέα μέτρα που στοχεύουν να ανακόψουν το ράλι των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από κοινού με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ανακοινώθηκε πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιο εκείνου που είχε εξαγγελθεί πριν ένα μήνα στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, στη φετινή ΔΕΘ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι ανατιμήσεις συνιστούν ενεργειακή κρίση -κρίση παροδική μεν, αλλά οξεία- η οποία πλήττει την οικονομία σε μεγαλύτερη ένταση και έκταση από τις αρχικές προβλέψεις, με αυξημένο βάρος στα νοικοκυριά.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα με ειδική πρόνοια για νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο. Η έκπτωση  θα φτάσει τα 326 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό, το ύψος του επιδόματος αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με 1 τέκνο, κατά 59% για νοικοκυριά με 2 τέκνα και κατά 68% για οικογένειες με 3 τέκνα. Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% αντί 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Επίσης το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης αυξάνεται στα 100 ευρώ από τα 80 ευρώ. Το κόστος του μέτρου αγγίζει τα 168 εκατ. ευρώ. Το επίδομα καλύπτει την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων κ.ά.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε:

  • Επιδότηση στα 60 ευρώ από 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα δηλαδή 18 ευρώ ανά κιλοβατώρα το μήνα αντί 9 ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
  • 80 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου 24 ευρώ το μήνα.
  • Ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έκπτωση 15%.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις των Χρήστου Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα για την ενίσχυση των 500 εκατ. ευρώ προς τα νοικοκυριά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα