ΑΘΗΝΑ
11:58
|
21.09.2024
Για την κακοποίηση που δέχθηκε από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών μίλησε η 52χρονη μαραθωνοδρόμος και συγγραφέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την κακοποίηση που δέχθηκε από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών μίλησε η 52χρονη μαραθωνοδρόμος και συγγραφέας Μαρία Πολύζου, με αφορμή το βιβλίο της «Μην τα παρατάς».

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα. 

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Πολύζου, προτρέποντας τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν χωρίς φόβο.

«Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτριας, αλλά γενικότερα. Από τη στιγμή που άρχισα να λέω και να ξαναλέω μέσα μου “δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή”, άρχισα να ελευθερώνομαι από όλα τα ανθρώπινα δεσμά», τόνισε η ίδια, αναφερόμενη και στην μάχη της με τον καρκίνο. 

Δέον να σημειωθεί πως η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Σρι Λάνκα: Πρώτες εκλογές μετά την απομάκρυνση Προέδρου το 2022

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα