ΑΘΗΝΑ
20:19
|
18.05.2024
Η επίθεση φερόμενων υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF σε αυτοκινητοπομπή της αντιπολίτευσης προκάλεσε τον τραυματισμό σωματοφυλάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση από φερόμενους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF στη Ζιμπάμπουε ανακοινώθηκε απόψε πως δέχθηκε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου “Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή” (MDC), Νέλσον Τσαμίσα.

Εικόνα

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του MDC, Φαντζαγί Μαχέρε, ο Τσαμίσα δεν έπαθε το παραμικρό αλλά οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Ο Τσαμίσα κατευθυνόταν σε μια συνάντηση με τοπικούς ηγέτες στην περιοχή Μασβίνγκτο όταν ένα πλήθος έκλεισε τον δρόμο. Περίπου 200 χωρικοί, που πιστεύεται ότι κινητοποιήθηκαν από το Zanu-PF άρχισαν να πετούν πέτρες στην αυτοκινητοπομπή.

Εικόνα

«Αυτή η πολιτική βία είναι πολύ ανησυχητική και συνιστά μια προφανή πράξη απελπισίας εκ μέρους του χρεοκοπημένου, παράνομου καθεστώτος το οποίο έχει αποτύχει», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το MDC.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νικ Μανγκουάνα από την πλευρά του χαρακτήρισε σκηνοθετημένο «κινηματογράφο» την επίθεση.

Η ένταση αυξάνεται στη Ζιμπάμπουε πριν από τις προγραμματισμένες για το 2023 βουλευτικές εκλογές. Ο Τσαμίσα αναμένεται ότι θα βρεθεί για δεύτερη φορά αντίπαλος με τον νυν πρόεδρο Έμερσον Μνανγκάγκουα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα