ΑΘΗΝΑ
03:36
|
18.05.2024
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός έθεσε σχετικό ζήτημα στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός έθεσε σήμερα ζήτημα τουρκικής παραβατικότητας με τα αλιευτικά σκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και του διεθνούς δικαίου, διαπιστώνοντας (όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του) “με χαρά μεγάλη” ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εταίρων μας στηρίζει το ελληνικό αίτημα, αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διαπιστώνει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελούν και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα.

Εικόνα

Στη δήλωσή του ο Σπήλιος Λιβανός διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ, με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο και την ευρωπαϊκή επιτροπή, μέχρις ότου η Τουρκία σταματήσει να καταπατά το δίκαιο και να αλιεύει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ευρώπης στο Αιγαίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα