ΑΘΗΝΑ
23:04
|
19.04.2024
Και τα 35 τζαμιά της Κολονίας, θα μπορούν να μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων την πρόσκληση στην προσευχή της Παρασκευής για πέντε λεπτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και τα 35 τζαμιά της Κολονίας, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο της Γερμανίας, θα μπορούν να μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων την πρόσκληση στην προσευχή της Παρασκευής, για πέντε λεπτά από το μεσημέρι μέχρι και τις 15.00, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στις αρχές της πόλης και την μουσουλμανική κοινότητα της Κολονίας, ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα, 11/1) η δημοτική αρχή.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και το Κεντρικό Τέμενος της Κολονίας, που άνοιξε το 2018, αφού έγινε το επίκεντρο αντιμουσουλμανικών εκδηλώσεων ακροδεξιών κομμάτων, κυρίως μετά την είσοδο μεγάλου κύματος αιτούντων άσυλο κατά την περίοδο 2015-2016.

Η δήμαρχος της πόλης, Ενριέτε Ρέκερ, τόνισε ότι “το να επιτραπεί η πρόσκληση του μουεζίνη είναι για μένα δείγμα σεβασμού” και πως η φωνή του μουεζίνη θα συνδυαστεί με τις καμπάνες του καθεδρικού ναού της Κολονίας -της μεγαλύτερη γοτθικής εκκλησίας της βόρειας Ευρώπης- ως οι ήχοι που θα ακούει όποιος φθάνει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

“Δείχνει ότι η Κολωνία εκτιμά και ζει τη διαφορετικότητα”, πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία ζουν περίπου 4,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, αποτελώντας τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της χώρας.

Οι αρχές διευκρινίζουν ότι τα τζαμιά που θέλουν να μεταδίδουν την πρόσκληση στην προσευχή, το αζάν, τα απογεύματα της Παρασκευής θα πρέπει να τηρούν τα όρια της έντασης του ήχου στα μεγάφωνα και να προειδοποιούν από πριν τους κατοίκους.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα