ΑΘΗΝΑ
15:17
|
25.04.2024
Οι βιομήχανοι απειλούν με "λουκέτα" και χάος εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας τους από την ακρίβεια στο ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες προειδοποιήσεις απηύθυναν σήμερα οι βιομήχανοι χάλυβα προς την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας εργοστασίων, την αύξηση των εκπομπών ρύπων και την πρόκληση χάους στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αφορμή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δίνει το κύμα μεγάλης ακρίβειας που παρατηρείται εδώ και βδομάδες στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου που μετακυλίεται στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

«Αυτές οι ασυνήθιστες τιμές ηλεκτρισμού οδηγούν σε μικρότερα ή εξαφανισμένα κέρδη και άρα σε μικρότερες επανεπενδύσεις» ανέφερε η UK Steel σε ενημερωτικό έγγραφό της. «Με τον χειμώνα να πλησιάζει, η ζήτηση για αέριο και ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθεί, και οι τιμές μπορεί να αυξηθούν, το οποίο θα καταστήσει αδύνατη την προσοδοφόρα παραγωγή χάλυβα».

Η UK Steel είπε ότι κάποιες μονάδες ίσως αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή τους «για ολοένα και μεγαλύτερες περιόδους με επιπτώσεις όχι μόνο για μεμονωμένες εταιρίες αλλά και για την τροφοδοσία βρετανικού χάλυβα προς τη βρετανική οικονομία και τις θέσεις εργασίας».

A Liberty Steel worker

Οι ξαφνικές αναστολές λειτουργίας μπορεί να επηρεάσουν τον εξοπλισμό, να αυξήσουν το κόστος και εν τέλει να οδηγήσουν σε «φτωχότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις με υψηλότερες εκπομπές», ανέφερε.

Η UK Steel κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει. Αν δεν βοηθήσει η κυβέρνηση, «οι επιπτώσεις θα είναι άσχημες για τη βιομηχανία μας», ανέφερε.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις του προέδρου των Βρετανών Χαλυβουργών,UK Steel, Γκάρεθ Στας, μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να βάλει προσωρινά “πλαφόν” στις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον για τα βιομηχανικά τιμολόγια ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των βρετανικών προϊόντων χάλυβα.

Πρόσθεσε δε πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα, τότε θα διακυβευτούν οι θέσεις εργασίας χιλιάδων από το σύνολο των περίπου 31.000 εργαζομένων στον τομέα της χαλυβουργίας και θα αυξηθούν μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που θα κληθεί στο τέλος να πληρώσει ο Βρετανός φορολογούμενος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα