ΑΘΗΝΑ
02:41
|
19.04.2024
Κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις - Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του προέδρου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τα σημειώματα στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ με τις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο προβολής του γλεντιού στην Ικαρία, φτάσαμε στα χάσταγκ των “δεξιών τρολ” στα τιτιβίσματα του κρατικού Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έντονες και άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter όταν σε είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εύβοια για τις πλημμύρες εμφανίστηκε το γνωστό χάσταγκ “#ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες.

Μετά τα επικριτικά σχόλια χρηστών το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέβασε την προκλητική ανάρτηση στο twitter κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε νέα, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τα σωστά hashtags.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο λάθος που κάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους τελευταίους μήνες. Το προηγούμενο αφορούσε τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν 20 Ιανουαρίου 2021 όταν το Πρακτορείο ανέβασε στο Τwitter την είδηση για την εκλογή του Γιάννη Μπούγα, στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, συνοδεύοντάς τη με το hashtag ΝΔ_ξεφτίλες.

Μήπως οφείλει μια πιο επίσημη “συγνώμη” το Πρακτορείο πέρα από το κατέβασμα του tweet; Μια επίσημη απολογία και εξήγηση με ανάρτηση στο Twitter;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Αιμίλιου Περδικάρη, προέδρου του ΑΠΕ

Την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την γκάφα ή εσκεμμένη χρήση του τρολ χάσταγκ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε”.

Όσον αφορά στο ΑΠΕ, στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται ότι “ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε ‘γαλάζιο τσιφλίκι’ με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ, σημειώνεται στην ανακοίνωση με αφορμή την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ  στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ.  Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα