ΑΘΗΝΑ
19:30
|
02.05.2024
Τον απόλυτο συντονισμό ενεργειών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου διαπίστωσε ο πρωθυπουργός συναντώντας την νέα πρόεδρο της κυπριακής βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον “απόλυτο συντονισμό”μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας ώστε να υπάρξει μεθοδική, οργανωμένη και συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.10.2021

Τη διαβεβαίωσε πως για την ελληνική εξωτερική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και η συνολική και συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού με λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, όπως προβλέπουν οι σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόσθεσε δε πως δεν νοείται συμφωνημένη λύση χωρίς την άμεση κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων και την πλήρη απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

Η νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής σημείωσε πως Αθήνα και Λευκωσία έχουν να διαχειριστούν “σημαντικές μικρές και μεγάλες προκλήσεις”. Και κατέληξε:

Πέραν από επιβεβλημένη που είναι η σχέση συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας είναι και συνεργασία στον ίδιο παρονομαστή και πάντοτε σε συνάρτηση με τις βάσεις αρχών

Νωρίτερα η Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ελληνικής βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με στόχο τον συντονισμό και την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Η επίσκεψη της Αννίτας Δημητρίου στην Αθήνα συνεχίζεται αύριο, Τρίτη με συναντήσεις εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Παράλληλα, θα γίνει δεκτή και από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα