ΑΘΗΝΑ
04:03
|
18.05.2024
Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας οι ξένες επενδύσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου data center.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tο νέο data center της Lamda Hellix Digital Realty Company στο Athens Data Center Campus στο Κορωπί, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη νέα επένδυση της εταιρείας ως ως ψήφο εμπιστοσύνης στη «μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της».

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, μ’ ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, μ’ ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις. Μία χώρα η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του data center.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Hellix Απόστολο Κάκκο, τον CEO της Digital Realty, Ουίλιαμ Στάιν και στελέχη της εταιρείας. Ταυτόχρονα συνομίλησε με τα στελέχη και τους τεχνικούς που βρίσκονταν στο UPS Room, στο Technical Operations Center και στους χώρους λειτουργίας.

Μητσοτάκης Lamda Helix

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή θεμελίωσης παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννη Τσακίρη.

Θεμελίωση του 3ο Data Center της Lamda Hellix από τον Κ. Μητσοτάκη

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του για  τη συνεργασία τους. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας. Ήδη στη χώρα εφαρμόζονται μερικά από τα πιο καινοτόμα project data center της Ευρώπης. Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για την προώθηση της Ελλάδας ως ένα βασικό επενδυτικό hub της περιοχής. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα και το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του ο CEO της Digital Realty, Ουίλιαμ Στάιν.

«Eίμαι χαρούμενος γιατί το Athens 3 δεν θα είναι απλώς ένα καινούργιο data center, είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, μέρος του μεγαλύτερου κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο τρόπος με τον οποίο επιδρούμε θετικά, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και κάνοντας την Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος.

Πηγές: Ημερησία, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα