ΑΘΗΝΑ
17:50
|
19.07.2024
Ο Πολωνός ιεράρχης μετέφερε την υποστήριξη του κλήρου της Πολωνικής Εκκλησίας στον μητροπολίτη Ονούφριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος τέλεσε στη Λαύρα Σβιατογκόρσκαγια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την εορταστική ακολουθία, που ήταν αφιερωμένη στην 30ή επέτειο από την  ίδρυση της εκκλησιαστικής επαρχίας Ντονέτσκ αλλά και τη χειροτονία του μητροπολίτη Ντονέτσκ και Μαριουπόλεως Ιλαρίωνα.

Πριν από την έναρξη της ακολουθίας, στον Προκαθήμενο επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή στην είσοδο της Λαύρας. Ο Ονούφριος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου ανδριάντα του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μητροπολίτη Βλαδιμήρου Σαμποντάν.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Προκαθήμενο οι μητροπολίτες Οδησσού και Ισμαήλ Αγαθάγγελος, Ντονέτσκ και Μαριουπόλεως Ιλαρίωνας, Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλος, πλειάδα άλλων ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας και ιεραρχών εκπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας. Τη Θεία Σύναξη παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Προκαθήμενος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική ιστορία της «θαυμαστής αλιείας» στη λίμνη της Γεννησαρέτ.

Ο Ονούφριος συνεχάρη τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα για τις προσωπικές επετείους και την 30ή επέτειο από ιδρύσεως της εκκλησιαστικής επαρχίας Ντονέτσκ. «Είναι όμορφοι αριθμοί, οι οποίοι ομιλούν περί του ελέους του Θεού, το οποίο Σάς σκεπάζει, Σεβασμιώτατε, και Σας ενισχύει στη διακονία», επεσήμανε ο Προκαθήμενος και ευχήθηκε στον ιεράρχη να ανταπεξέλθει στις δοκιμασίες και τα καθήκοντά του.

Χαιρετιστήριο λόγο επίσης εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπος Περεμίσλ και Γκόρλιτς Παΐσιος. Ο Πολωνός ιεράρχης μετέφερε τον χαιρετισμό του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, αλλά και την υποστήριξη του κλήρου της Πολωνικής Εκκλησίας στον μητροπολίτη Ονούφριο.

«Είμαστε πάντα στο πλευρό Σας», ανέφερε ο κ. Παΐσιος και συνέχισε: «Είσθε δικός μας άνθρωπος. Πάντα προσπαθούμε να Σας στηρίζουμε και διά λόγου και διά προσευχών».

Ο αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα για την επέτειο και εκ μέρους του μητροπολίτη Σάββα τού απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, δηλαδή το παράσημο Α´ Τάξεως της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής. Επίσης διαβίβασε ιερό εγκόλπιο από τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας και αντίγραφο της εικόνας τη Παναγίας Λεσνίνσκαγια από τον αρχιεπίσκοπο Λιούμπλιν και Χολμ Άβελ.

Ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχαρίστησε, και στο τέλος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε κοινή φωτογράφηση μπροστά στην είσοδο του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ομάν: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση σε τζαμί

Τι σηματοδοτεί η εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ

Ανατολικές θρησκείες προσχωρούν στην έκκληση της Ρώμης για ηθική τεχνητή νοημοσύνη

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα