ΑΘΗΝΑ
15:50
|
21.09.2024
Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή λεωφορείο “πνίγηκε” σε ορμητικό ποτάμι κατά τη διάρκεια ισχυρών πλημμυρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή λεωφορείο “πνίγηκε” σε ορμητικό ποτάμι κατά τη διάρκεια ισχυρών πλημμυρών, που κόστισαν τη ζωή 15 ακόμα ατόμων στη βόρεια Κίνα.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CCTV ανακοίνωσε ότι 37 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο διασώθηκαν και επτά νοσηλεύτηκαν, ενώ ο οδηγός του οχήματος είχε ήδη τεθεί υπό κράτηση.

Το δυστύχημα συνέβη μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε δύο επαρχίες στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνο, που κατέστρεψαν πολλά σπίτια και αγροτικές εκτάσεις.

Ο επίσημος ιστότοπος ειδήσεων “The Paper” ανέφερε ότι ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε τις προειδοποιήσεις να μην επιχειρήσει να διασχίσει τη γέφυρα την ώρα των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο έδειξε ανθρώπους πάνω από το σχεδόν βυθισμένο λεωφορείο, να προσπαθούν να σωθούν, ενώ το νερό έρεε ορμητικά πάνω από τη κοντινή γέφυρα έξω από την επαρχιακή πρωτεύουσα Σιτζιαζουάνγκ της Χεμπέι.

Στην επαρχία Σανζί, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες που προκάλεσαν άμεση οικονομική απώλεια άνω των 666 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του CCTV. Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την επαρχία καθώς χιλιάδες σπίτια κατέρρευσαν και 470.000 στρέμματα καλλιεργειών υπέστησαν ζημιές.

Οι πλημμύρες έχουν επίσης διαταράξει τις δραστηριότητες εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή εν μέσω εθνικής κρίσης καυσίμων και τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις διακοπές ρεύματος που έχουν επηρεάσει τη βιομηχανία και ακόμη και τη θέρμανση των σπιτιών.

Πηγές: BBC, CCTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα