ΑΘΗΝΑ
23:12
|
26.04.2024
Προβλέπει, παραδόξως, πως ως το τέλος του 2021 η τιμή πετρελαίου θα κυμανθεί στα 65,7 δολάρια το βαρέλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση κατά μέσω όρο της τιμής του πετρελαίου το 2021 κατά 60% σε σχέση με τις (πολύ χαμηλές λόγω περιοριστικών μέτρων πανδημίας) τιμές του 2020 προβλέπει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Moλονότι σήμερα η διεθνής τιμή πετρελαίου ξεπερνά τα 80 δολάρια το βαρέλι η έκθεση του ΔΝΤ περιέργως δεν συμμερίζεται την πρόβλεψη για διάρκεια της ακρίβειας προβλέποντας ότι μεσοπρόθεσμα κατά μέσο όρο η διεθνής τιμή “μαύρου χρυσού” θα κυμανθεί περίπου στα…65 δολάρια το βαρέλι ως το τέλος τρέχοντος έτους αλλά και το 2022.

IMF Says Drop In Oil Prices To Persist, Help Global Growth - Gulf Business

Ειδικότερα, θεωρεί πως η τιμή του βαρελιού για το 2021 θα κυμανθεί στα 65,7 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 13,9% μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου και αύξηση 59% σε σχέση με την μέση τιμή κατά το 2020.

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται ότι το 2022 η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει μεσοπρόθεσμα αμετάβλητη δίχως να αποκλείει ως το 2026 μείωση της διεθνούς τιμής πετρελαίου στα 56,3 δολάρια το βαρέλι αναμένοντας αύξηση της παραγωγής σε Ιράν, Λιβύη  Βενεζουέλα αλλά και σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Σημειώνει την “έκρηξη” των υψηλών διεθνών  τιμών φυσικού αερίου  το 2021 και επικαλούμενο τις αναλύσεις ειδικών αναφέρει ως παρεπόμενη την αύξηση της ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τέλος, το ΔΝΤ εκτιμά πως οι συνθήκες στην αγορά θα επαληθεύσουν τις εκτιμήσειςτης Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) για αύξηση της ζήτησης.

IMF reveals 2021 forecasts for oil prices and the Middle East economy
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα