ΑΘΗΝΑ
07:38
|
19.04.2024
Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την υπογραφή νέου Πρωτοκόλλου της "Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφρωνίας"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από χτες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ με επίκεντρο το επικείμενο Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας αμφοτέρων χωρών.

Στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από το Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σείχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν. Θα συναντήσει επίσης μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, μεταξύ των οποίων ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης και ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν.

Επιπλέον θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Κ΄έντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Center for European Policy Analysis) με θέμα τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα φώτα της δημοσιότητας θα επικεντρωθούν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ, όπου θα μεταβεί ο Νίκος Δένδιας έχοντας αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες αλλά και δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών μετά τις 16.45, οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από την ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα