ΑΘΗΝΑ
13:32
|
02.05.2024
Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε με 174 ψήφους υπέρ, 97 κατά και 9 παρόν η Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε με 174 ψήφους υπέρ αυτής, 97 κατά και 9 παρόν η Βουλή.

Η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) αίρεται μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμηση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Αφορμή αποτέλεσαν υβριστικές -σύμφωνα με την πλευρά του κεντρικού τραπεζίτη- αναφορές του βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την υπόθεση με το δάνειο που είχε λάβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και την ηχογράφηση της συνομιλίας τους.

Ο Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής, εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική του ασυλία λέγοντας πως η μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα “είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική” και επιχείρησε να συνδέσει τα τεκτενόμενα στην Τράπεζα Πειραιώς με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον Ποινικό Κώδικα και τα τραπεζικά δάνεια.

“Ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθειά είναι αυτή που είπα! Όσο και αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλα στη φόρα να εκδικηθούν ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε το κεφάλι σκύβουμε και τα πράγματα στη χώρα θα είναι αλλιώς σε λίγο καιρό” κατέληξε ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας και του Δ. Καλαματιανού με 231 ψήφους μετά και από δική του παρότρυνση.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα