ΑΘΗΝΑ
01:49
|
04.12.2022
Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις εικόνες από τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις εικόνες από τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου οι μαθητές έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να μπορέσουν να φύγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. Με φρικτούς λαϊκισμούς και ευφυολογήματα ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει: ΄΄Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση. Και με την ευκαιρία, ΄΄”όχι στην αξιολόγηση και πάλι ΄”όχι στην ελληνογαλλική συμφωνία”” σχολίασε ο κ. Οικονόμου από τον λογαριασμό του στο Twitter και πρόσθεσε:

“Αυτός ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει. Στα σοβαρά τώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και φυσικά την ταλαιπωρία των πολιτών από ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Η πυροσβεστική και η αστυνομία σπεύδουν να βοηθήσουν, το 112 έχει ενεργοποιηθεί και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες”.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, στην οποία ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε:

“Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά.

Όσο για την κα. Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα Υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης.

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να προστατεύσει την ασφάλεια της κοινωνίας”.

Η εικόνα των μαθητών και μαθητριών σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία προκαλεί θυμό. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά. Όσο για την κα Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα Υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης.Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας.

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Thursday, October 14, 2021

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε τονίσει δηκτικά ότι “η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε!” και αναρωτιόταν αν “θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;”

“Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης

“Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάκαμψης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης» κατέληξε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταστολή εναντίον οπαδών με απτόητα ΜΑΤ να επιτίθενται εν ώρα διακομιδής σε νοσοκομείο

Επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ σε οπαδούς του Ηρακλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιμένουν στην καταστολή την ώρα που άνδρας διακομιζόταν με αναπνευστικά προβλήματα.
ΣΥΝΑΦΗ

«Η χειρότερη βιομηχανική τραγωδία όλων των εποχών»

Παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας με σφραγίδα Μητσοτάκη αποκαλύπτει το Documento

Δηλώσεις του πολιτικού κόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η ισραηλινή κατοχή κηρύσσει τη Χεβρώνα «κλειστή στρατιωτική ζώνη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα