ΑΘΗΝΑ
11:52
|
17.10.2021
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθή για να χρησιμοποιηθούν για τον διακανονισμό των συμβολαίων πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθή για να χρησιμοποιηθούν για τον διακανονισμό των συμβολαίων πετρελαίου, αλλά εξακολουθούν να αξίζουν να έχουν μια θέση ως μέσο πληρωμής, σύμφωνα με  συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σήμερα, Πέμπτη (14/10).

“Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό προς το παρόν επειδή το κρυπτονόμισμα μπορεί φυσικά να αποτελεί ένα μέσο πληρωμών, αλλά είναι πολύ ασταθές. Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς για συναλλαγές, ειδικά για ενεργειακούς πόρους”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τη διευθέτηση των συμβολαίων πετρελαίου, αλλά δεν έχει καταφέρει να το επιτύχει σε μεγάλη κλίμακα, παρόλο που ορισμένες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμπορεύονται αγαθά σε ευρώ.

Η Ρωσία εισήγαγε κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα φέτος και κατέστησε παράνομη την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών με κρυπτονομίσματα στη χώρα, αν και είναι νόμιμη η επένδυση σε αυτά.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι οι Ρώσοι που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα, επισημαίνοντας την έλλειψη διαφάνειας στις αγορές κρυπτονομισμάτων καθώς και τους τεράστιους κινδύνους που ενέχει η αστάθειά τους.

Παρόλο που η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει στην απαγόρευση των αγορών κρυπτονομισμάτων, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αγοράσουν τα νομίσματα μέσω ξένων μεσάζοντων, ανέφερε η τράπεζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γ. Οικονόμου: Θα διπλασιαστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Β. Κικίλιας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας

Γερμανία: Οι Πράσινοι ψηφίζουν για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα