ΑΘΗΝΑ
12:11
|
17.10.2021
Διεθνές δάνειο ύψους 3,1 δισ. ευρώ θα λάβει η Τουρκία για χρηματοδότηση “πράσινων” πολιτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνές δάνειο ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων (δισ.) ευρώ θα λάβει η Τουρκία για χρηματοδότηση “πράσινων” πολιτικών, μετά από την αποδοχή της Συμφωνίας των Παρισιού από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Άγκυρα θα λάβει περίπου 2 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, κοντά στο 1 δισ. ευρώ από τη Γαλλία και περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, με τη σχετική συμφωνία να αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον Οκτώβριο, σε σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Σκωτία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συμφωνία εντάσσονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και o Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, για τη χρηματοδότηση “πράσινων” επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως η συμφωνία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και οι λεπτομέρειες της καθαρογράφονται, συμπληρώνει το Reuters, με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις να αναφέρουν πως δεν έχουν καθοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις του δανείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γ. Οικονόμου: Θα διπλασιαστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Β. Κικίλιας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων

Επίτροπος Φερέιρα: Έχουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα