ΑΘΗΝΑ
11:13
|
26.04.2024
Διεθνές δάνειο ύψους 3,1 δισ. ευρώ θα λάβει η Τουρκία για χρηματοδότηση “πράσινων” πολιτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνές δάνειο ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων (δισ.) ευρώ θα λάβει η Τουρκία για χρηματοδότηση “πράσινων” πολιτικών, μετά από την αποδοχή της Συμφωνίας των Παρισιού από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Άγκυρα θα λάβει περίπου 2 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, κοντά στο 1 δισ. ευρώ από τη Γαλλία και περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, με τη σχετική συμφωνία να αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον Οκτώβριο, σε σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Σκωτία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συμφωνία εντάσσονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και o Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, για τη χρηματοδότηση “πράσινων” επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως η συμφωνία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και οι λεπτομέρειες της καθαρογράφονται, συμπληρώνει το Reuters, με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις να αναφέρουν πως δεν έχουν καθοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις του δανείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα