ΑΘΗΝΑ
19:39
|
22.07.2024
“Η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι μια συμφωνία πλήρους παράδοσης στο ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι μια συμφωνία πλήρους παράδοσης στο ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, ενώ σημειώνει ότι “οι περισσότερες βάσεις δεν συνιστούν καμία θωράκιση” για τη χώρα.

Κάνει επίσης λόγο για “μια συμφωνία πλήρους παράδοσης στο ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, που μετά την εξίσου αποικιοκρατικού χαρακτήρα ελληνογαλλική συμφωνία, έρχεται να πάει ένα βήμα παραπέρα την εξάρτηση της χώρας μας από ιμπεριαλιστικά και μιλιταριστικά πολεμικά κέντρα”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

“Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση μας διεμήνυε πως υπάρχει επαναπροσανατολισμός των ΗΠΑ από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μία εβδομάδα μετά, υπέγραψε μια νέα συμφωνία που όχι μόνο δεν απομακρύνει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τις βάζει για τα καλά στη χώρα μας, στο «σπίτι» μας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Μια συμφωνία πλήρους παράδοσης στο ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, που μετά την εξίσου αποικιοκρατικού χαρακτήρα ελληνογαλλική συμφωνία, έρχεται να πάει ένα βήμα παραπέρα την εξάρτηση της χώρας μας από ιμπεριαλιστικά και μιλιταριστικά πολεμικά κέντρα, καμία σχέση δηλαδή με την πραγματική ενίσχυση της άμυνας της χώρας και την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνέχεια της Κυβέρνησης Τσίπρα που έβρισκε αυτές τις συμμαχίες «διαβολικά καλές», όχι μόνο δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά λειτουργεί για άλλη μια φορά ως Μητσοτάκης Α.Ε. εξυπηρετώντας απλώς τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον εν προκειμένω, με τις νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας να βαφτίζονται κιόλας «επενδύσεις» από την αμυντική αυτή υποτίθεται συμφωνία.

Η αλήθεια είναι πως πράγματι συνιστούν «επένδυση», επένδυση όμως στην ανασφάλεια της χώρας, καθώς δεν αφορούν την θωράκιση της άμυνας της, αλλά την ενίσχυση της επιθετικότητας και των μιλιταριστικών και ιμπεριαλιστικών βλέψεων του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ πέρα από τις διακηρύξεις δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουν ούτε το μικρότερο τους δαχτυλάκι σε περίπτωση που ω μη γένοιτο, υπάρξει πραγματική αμυντική ανάγκη.

Οι περισσότερες βάσεις δεν συνιστούν καμία θωράκιση, θυμόμαστε άλλωστε και θυμίζουμε τις αντίστοιχες βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και το ρόλο που έπαιξαν –ή δεν έπαιξαν μάλλον– στην εισβολή και κατοχή. Δεν ενισχύεται η χώρα μας μέσα από αυτές τις διαδικασίες, απλώς παραδίδουμε την Αλεξανδρούπολη, το Λιτόχωρο και άλλες περιοχές στην «θανατική μηχανή», εντείνοντας ταυτόχρονα τις εντάσεις στην περιοχή.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδέχεται την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ η αρχηγός τής

Οι Simpsons είχαν προβλέψει την πιθανή υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις;!

Δούκας: «Μηδενική ανοχή» στη Δημοτική Αστυνομία μετά την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Ψαλίδα ανισοτήτων στις συντάξεις ανατολικής και δυτικής Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα