ΑΘΗΝΑ
17:58
|
02.05.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαμαρτυρήθηκε σημειώνοντας πως οι ελιγμοί του αμερικανικού σκάφους συνιστούν "σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων αποτροπής σύγκρουσης πλοίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού Admiral Tributs εμπόδισε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το αμερικανικό καταδιωκτικό USS Chafee  να εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Το συμβάν που σημειώθηκε σήμερα στις 17.00 τοπική ώρα, καταγράφηκε σε περιοχή όπου διεξάγονται ρωσο-κινεζικές κοινές ναυτικές ασκήσεις “Joint Sea 2021” με αληθινά πυρά. Είναι προφανές πως ήταν ισχυρή η πιθανότητα ατυχήματος σε περίπτωση  δεν απομακρυνόταν εγκαίρως το αμερικανικό καταδιωκτικό.

Εικόνα

Τα δύο σκάφη πάντως βρίσκονταν σε απόσταση μόλις 60 μέτρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαμαρτυρήθηκε για το συμβάν επισημαίνοντας πως οι ελιγμοί του αμερικανικού σκάφους συνιστούν “σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων αποτροπής σύγκρουσης πλοίων αλλά και της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας του 1972 για αποτροπή ατυχημάτων στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο.

Είναι το δεύτερο περιστατικό του είδους που σημειώνεται στα ρωσικά χωρικά ύδατα από πολεμικό σκάφος δυτικής χώρας από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε το βρετανικό καταδιωκτικό Defender επιχείρησε να εισέλθει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης αλλά απομακρύνθηκε μετά από πυρά ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους και πλοίου που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα