ΑΘΗΝΑ
01:05
|
22.09.2024
Με “μόλυνση” που δεν σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, νοσηλεύεται στο ιατρικό κέντρο “UC Irvine Medical Center” της Καλιφόρνιας με “μόλυνση που δεν σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό”, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Άνχελ Ουρένια.

“Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCI για να υποβληθεί σε θεραπεία λόγω μόλυνσης που δεν σχετίζεται με τη νόσο COVID”, εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Άνχελ Ουρένια μέσω Twitter. Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι στο στάδιο της “ανάρρωσης” και η “διάθεσή του είναι καλή και είναι τρομερά ευγνώμων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό, που του προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα”, πρόσθεσε ο Ουρένια.

Η αιτία εισαγωγής του 42ου προέδρου των ΗΠΑ στο νοσοκομείο δεν είναι σαφής, αλλά είναι γνωστό πως ο Μπιλ Κλίντον έχει ιστορικό καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, ο κ. Κλίντον έχει εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας , κυρίως για λόγους διακριτικότητας, καθώς δεν χρειάστηκε διασωλήνωση. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε γιατρούς του νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Ερβάιν. Η μόλυνση που έχει δεν σχετίζεται με τα καρδιακά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι θεράποντες ιατρού του Αμερικανού πρώην προέδρου ανέφεραν ότι ο ασθενής λαμβάνει αντιβίωση και είναι υπό “συνεχή ιατρική παρακολούθηση”. Στο ενημερωτικό τους σημείωμα οι γιατροί ανέφεραν ότι ο Μπιλ Κλίντον ανταποκρίνεται καλά στην αντιβίωση . “Μετά από δύο ημέρες νοσηλείας οι τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων έχουν πτωτική τάση και ο ασθενής ανταποκρίνεται στην αντιβίωση”, ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί.

Το BBC επισημαίνει επίσης ότι οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου στην Καλιφόρνια είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ιατρική ομάδα του πρώην προέδρου στη Νέα Υόρκη και με τον καρδιολόγο του. Ο Μπιλ Κλίντον αναμένεται να λάβει σύντομα εξιτήριο.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα