ΑΘΗΝΑ
17:24
|
25.04.2024
Oι Ευρωπαίοι οδηγοί θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για δύο εβδομάδες και να πραγματοποιούν απεριόριστα εσωτερικά δρομολόγια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αλλαγή του κανονισμού που αφορούν τους ξένους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών προχώρησε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών σε μία προφανή προσπάθεια να μειώσει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στις αλυσίδες εφοδιασμού εμπορευμάτων της αγοράς από τον συνδυασμό του Brexit και των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας στην βρετανική οικονομία.

Πλέον οι Ευρωπαίοι οδηγοί που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με εμπορεύματα από το εξωτερικό, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για δύο εβδομάδες και να πραγματοποιούν απεριόριστα εσωτερικά δρομολόγια.

Η εξέλιξη ανατρέπει προηγούμενο κανονισμό που επέβαλε στους Ευρωπαίους οδηγούς φορτηών να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για εφτά ημέρες έχοντας δυνατότητα μόνον δύο δρομολογίων παραλαβής – παράδοσης πριν την έξοδό τους από τη χώρα.

“Γελοίο και αξιοθρήνητο” μέτρο

Ο κλάδος των μεταφορών δεν ικανοποίηθηκε από τη νέα ρύθμιση χαρακτηρίζοντας το μέτρο «γελοίο» και «αξιοθρήνητο», καθώς αντιτίθεται πλήρως στις πρόσφατες υποσχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης για αναβάθμιση του επαγγέλματος, μέσω της αύξησης των μισθών και της βελτίωσης των συνθηκών με έμφαση στους Βρετανούς οδηγούς.

Ο υπουργός μεταφορών Γκράντ Σάαπς, υπερασπίστηκε την απόφαση ως «προσωρινό μέτρο κοινής λογικής σε μία κρίσιμη περίοδο», υπενθυμίζοντας πως η εφοδιαστική κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η έλλειψη οδηγών βαρέων οχημάτων έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων, των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι, ότι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου στο Φέλιξστοου, με χωρητικότητα περίπου 145.000 κοντέινερ, έχει γεμίσει καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί ώστε να μεταφέρουν τα εμπορεύματα αλλά και τα άδεια κοντέινερ.

Είναι γεγονός ότι τα Χριστούγεννα πλέον απειλούνται από άδεια ράφια ακόμα και έλλειψη παιχνιδιών, με τους εμπόρους να παροτρύνουν τον κόσμο να ξεκινήσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές πολύ νωρίτερα.

Η εφοδιαστική κρίση επιβαρύνεται όμως και από ελλείψεις σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Ήδη η κυβέρνηση χθες, μεταξύ των άλλων μέτρων, ανακοίνωσε και τη χορήγηση προσωρινών αδειών εργασίας σε 800 ξένους Ευρωπαίους σφαγείς χοίρων, καθώς η έλλειψη προσωπικού στα βρετανικά σφαγεία έχει προκαλέσει συμφόρηση στις φάρμες με αποτέλεσμα χιλιάδες γουρούνια να θανατώνονται από τους εκτροφείς, χωρίς να επιτρέπεται να πωληθούν στους καταναλωτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα