ΑΘΗΝΑ
17:01
|
20.04.2024
Την σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο διερευνά η Εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για την διαλεύκανση υπόθεσης κακοποίησης με σεξουαλικό πρόσημο που φέρεται να υπέστη 8χρονο κορίτσι με ποσοστό νοητικής βλάβης στη Ρόδο. Το ίδιο το παιδί, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του τοπικού μέσου «Δημοκρατική» φέρεται να περιέγραψε το αντικείμενο από το οποίο προήλθε η κακοποίηση ως «μαχαίρι» κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ θολό φαίνεται πως παραμένει το τοπίο σχετικά με το πρόσωπο που διέπραξε το έγκλημα, με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής να είναι ιδιαίτερα περιορισμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης του νησιού, οι αρχές κινητοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Ρόδου, η οποία ανέφερε πως η θεία του κοριτσιού είχε στην κατοχή της υλικό που αποδεικνύει την κακοποίηση του παιδιού. 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Ροδιακής», η θεία του 8χρονου κοριτσιού φέρεται να είχε επισκεφθεί προ ημερών την οικογένεια και να τράβηξε φωτογραφίες, καθώς παρατήρησε ύποπτα σημάδια στο σώμα του παιδιού. 

Σε συνέχεια της καταγγελίας, η Εισαγγελία Ανηλίκων εξέδωσε εντολή για την απομάκρυνση του κοριτσιού από την οικογένεια και την προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας, καθώς και τη διενέργεια έρευνας. Παραγγέλθηκε μάλιστα η επανάληψη της ιατροδικαστικής εξέτασης και η υποβολή του παιδιού σε μια σειρά επιπρόσθετων εξετάσεων, καθώς σε πρώτο χρόνο δεν ήταν σαφές αν τα στοιχεία παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση. Σε ιατροδικαστική εξέταση υποβλήθηκαν επίσης και τα τρία αδέλφια του κοριτσιού, κατά την οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», «δεν βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με σκοπό την διαλεύκανση της υπόθεσης, έχουν επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στο οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού, με την μητέρα του 8χρονου παιδιού, τον σύντροφό της, την γιαγιά του κοριτσιού αλλά και τα δύο αδέλφια της, ηλικίας 10 και 12 ετών να έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το ανήλικο κορίτσι βρίσκεται πλέον σε δομή προστασίας ανηλίκων που υπάγεται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. «Λάβαμε διάταξη της κας Εισαγγελέως, η οποία διάταξη αναφέρει προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τους γονείς του. Το κορίτσι το έχουν αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία και οι ψυχολόγοι της δομής, ενώ της έχουν γίνει οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή της στο ίδρυμα» σημείωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος των Κέντρων, Μαρία Κορακάκη, συμπληρώνοντας πως «ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να διερευνήσουμε την υπόθεση. Ο δικός μας ρόλος είναι να φιλοξενήσουμε το παιδί για όσο διάστημα χρειαστεί. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα