ΑΘΗΝΑ
13:14
|
19.04.2024
Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγές εμβολίων στον κόσμο, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξήγαγε παγκοσμίως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων COVID-19 τους τελευταίους 10 μήνες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Τα εμβόλια που παράγονται στην ΕΕ έχουν σταλεί σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλες τις ηπείρους – από την Ιαπωνία στην Τουρκία, από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Ζηλανδία, από τη Νότια Αφρική στη Βραζιλία. Παραδώσαμε περίπου 87 εκατομμύρια δόσεις σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσω του COVAX”, τόνισε η κα φον ντερ Λάιεν στο πλαίσιο επίσημης συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων COVID-19 και πως η ΕΕ έχει εξάγει στον κόσμο τόσα εμβόλια όσα παρέδωσε στους πολίτες της.

“Μαζί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στοχεύουμε σε ένα παγκόσμιο ποσοστό εμβολιασμού 70% μέχρι το επόμενο έτος. Η ατζέντα ΕΕ-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε”, σημείωσε ακόμη.

Τέλος, η επικεφαλής της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα δωρίσει τους επόμενους μήνες τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δόσεις στις πιο ευάλωτες χώρες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι συνεργάζεται στενά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να ενώσουν τους ηγέτες της G20 στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης την επόμενη εβδομάδα στον φιλόδοξο στόχο να νικηθεί η παγκόσμια πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα