ΑΘΗΝΑ
05:46
|
20.10.2024
Οι καταγγελίες σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου αναφέρουν πως ζήτησε τη συγκάλυψη των υπευθύνων για την πυρκαγιά στο Μάτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας προχώρησε σήμερα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έναντι του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Η νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Ματθαιόπουλου που είναι ήδη κατηγορούμενος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι μαζί με ακόμη 26 πρόσωπα, ασκήθηκε έπειτα από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος.

Ο Δημήτρης Λιότσιος  είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον Βασίλη Ματθαιόπουλο ώστε να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

 Σε ηχογραφημένες συνομιλίες που προσκόμισε ο πραγματογνώμονας στον εισαγγελέα ο Ματθαιόπουλος ακούγεται να τον εκβιάζει και να τον απειλεί απαιτώνας να συντάξει ψευδή πραγματογνωμοσύνη και να διενεργήσει ελλιπή και πλημμελή έρευνα, για να μην αποκαλυφθούν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων μερών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;

Δολοφονία στελεχών της αντιπολίτευσης στη Μοζαμβίκη

Σήμερα στο Αίγιο η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουν Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα