ΑΘΗΝΑ
08:29
|
18.04.2024
Πέθανε σε ηλικία 84 ετών o άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στρατιωτικός Κόλιν Πάουελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών o άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στρατιωτικός Κόλιν Πάουελ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιπλοκές του κορονοϊου.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποιείσαι μέσω ανάρτησης στο facebook, η οικογένειά του. “Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και Πρόεδρος των Αρχών, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19. Χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό”.

General Colin L. Powell, former U.S. Secretary of State and Chairman of the Joint Chiefs of Staff, passed away this…

Posted by General Colin L. Powell on Monday, October 18, 2021

Ο Πάουελ, διακεκριμένος στρατιωτικός, έγινε τη δεκαετία του ’80 Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του τότε Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος μαύρος του Κοινού Αρχηγού Επιτελείου υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους (1989-93), όταν και οδήγησε τις αμερικανικές δυνάμεις στη νίκη στον Πόλεμο του Κόλπου, γεγονός που οδήγησε τη δημοτικότητά του στα ύψη.

Το 2001 θα γινόταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών, οδηγώντας τον αμερικανικό στρατό στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ, με “στίγμα” στην καριέρα του να θεωρείται η παρουσία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όταν παρουσίασε συνειδητά ψευδείς πληροφορίες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού για τη διατήρηση χημικών όπλων από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, ώστε να γίνει η επίθεση στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα συνδράμει η Ελλάδα την επίθεση κατά του Ιράν;

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα