ΑΘΗΝΑ
12:02
|
26.04.2024
Συζητήσεις για διόδια στο κέντρο της Αθήνας αποκάλυψε ο Κώστας Καραμανλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δραστική μείωση των εξαιρέσεων από το μέτρο του Δακτυλίου μίλησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στην Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός απάντησε ότι θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική “ο ρυπαίνων πληρώνει”.

“Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται”, υπογράμμισε.

Αναφορικά με τον δακτύλιο, που επιστρέφει από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, είπε ότι: “Οι εξαιρέσεις ήταν υπερβολικές και για αυτό θα πέσει μαχαίρι”. Όπως είπε, θα περιοριστούν δραστικά οι εξαιρέσεις έως και 50%.

“Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με το ότι περιορίζονται κατά πολύ οι εξαιρέσεις, δηλαδή τα ΙΧ που θα μπορούν κάθε ημέρα ανεξαρτήτως δακτυλίου να μπαίνουν στο κέντρο”, εξήγησε.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις για όλους, διότι δεν θα αντιμετωπίσουμε έτσι και το περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης”, κατέληξε ο κ. Καραμανλής, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως θα παρθούν σταδιακά και άλλα πρόσθετα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα