ΑΘΗΝΑ
12:14
|
23.04.2024
Ισχυρίστηκε πως "δεν υπάρχει λόγος πανικού" επειδή η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν…μηδαμινές αποκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τις αυξήσεις τιμών σε πλειάδα αγαθών στα σούπερ μάρκετ ισχυριζόμενος πως οι εταιρείες “έχουν πάρει πάνω τους τις αυξήσεις”.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού επειδή μεταξύ άλλων η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Εμφανίστηκε ενθαρρυμένος για την κατάσταση της οικονομίας επειδή”αυξήθηκε σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα” η κίνηση στο εμπόριο τον Σεπτέμβριο και γενικά τους μήνες που άνοιξε φέτος το εμπόριο μετά την πανδημία.

Για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως θα πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα το εργατικό δυναμικό. Πρόσθεσε:

«Η αγορά εργασίας στον κόσμο αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας είναι ότι πρέπει να κοπιάσουν, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος. Οι έννοιες του “reskilling” και του “upskilling” μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Παραδείγματος χάρη, στη Θεσσαλονίκη, η Cisco θα εκπαιδεύει τους εργαζόμενους ώστε να αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες. Η συμφωνία μας με τη Microsoft προβλέπει να εκπαιδεύσει 100.000 εργαζόμενους για να αποκτήσουν και αυτοί ψηφιακές δεξιότητες. Πρέπει να προετοιμάζουμε το εργατικό μας δυναμικό για το νέο κόσμο που όχι γεννιέται, αλλά που έχει ήδη γεννηθεί».

Σε επόμενο σημείο τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας λέγοντας πως η όσμωση επιστημονικής έρευνας και κατάρτισης με την αγορά είναι που “θα φέρει την υγιή ανάπτυξη”.

Ανέφερε επίσης τη σημαδιακή μεταφορά της πρώην Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνοντας πως πλέον έχει εξελιχθεί σε “Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας” συνδέοντας τα ερευνητικά κέντρα με τις εταιρείες.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σκωπτικά σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον ισχυρισμό του Γεωργιάδη περί σχεδόν μηδενικής ακρίβειας. Σε σχετική ανάρτηση στο Τουίτερ αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνης Γεωργιάδης “απλά παρατηρούν έκρηξη ακρίβειας και εμπαίζουν τους πολίτες, μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα