ΑΘΗΝΑ
07:53
|
07.12.2021
ΟΙ ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σημαντικές περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Δεκέμβρη,τις διεργασίες στη Συρία στο φόντο ανάφλεξης των συγκρούσεων πέριξ της επαρχίας Ιντλίμπ και οι πολιτικές εντάσεις στον Λίβανο στο φόντο της δεινής οικονομικής κρίσης αναμένεται να τεθούν αύριο επί τάπητος στην τριμερή διάσκεψη κορυφής που θα έχουν στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα οι ηγέτες Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στο πλαίσιο της ένατης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, στη σκιά των εξελίξεων στη  Μέση Ανατολή | ΑΘΗΝΑ 9,84

Επιπλέον, παρουσία των τριών ηγετών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα αποδήμων. 

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην περαιτέρω προώθηση επενδύσεων μεταξύ των τριών χωρών σε επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Χίλτον με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τους τομείς της Ενέργειας και της ναυτιλίας. Βασικός στόχος του Φόρουμ θεωρείται η περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη συνεργασιών στους συγκεκριμένους κλάδους των οικονομιών των τριών χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παπανδρέου: Δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθώ – Φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Χωρίς κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στη Γαλλία για τέσσερις βδομάδες

Απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων μέσω…zoom

Διπλωματικό μποϋκοτάζ των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα