ΑΘΗΝΑ
11:41
|
05.07.2024
Θα είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιρλανδία θα επιτρέψει να ανοίξουν ξανά τα νυκτερινά κέντρα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 υπό τη συνέχιση ορισμένων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 ΄έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων μολότι πρόκειται για χώρα που είναι στις πρώτες θέσεις των υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού παγκοσμίως.

Όπως φαίνεται τα μπαρ, που είχαν κλείσει από τον Μάρτιο του 2020, θα ξανανοίξουν με τη διατήρηση περιορισμών όπως η ανάγκη “κοινωνικής αποστασιοποίησης” και η απαίτηση να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στα μπαρ και τα εστιατόρια.

Γιορτάζουν" οι Ιρλανδοί: Ανοίγουν τελικά οι παμπ στις 21 Σεπτεμβρίου |  Διεθνή Ειδήσεις

Τα μέτρα αυτά θα παραταθούν έως τον Φεβρουάριο, όπως και το μέτρο για τα μπαρ και τα εστιατόρια που θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για καθήμενους πελάτες.

Στα νυκτερινά κέντρα, οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα, εκτός από την ώρα που τρώνε, πίνουν ή χορεύουν.

Πώς θα γίνονται οι συναυλίες

Ο περιορισμός στις αίθουσες συναυλιών για παραστάσεις μόνο για καθήμενους θεατές προκάλεσε οργισμένη αντίδραση για αυτή την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που αφορά τη χωρητικότητα. Οι διοργανωτές πολλών συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις ερχόμενες εβδομάδες είδαν τα εισιτήρια να εξαντλούνται, βάσει της σύστασης τον περασμένο μήνα ότι οι περιορισμοί στους χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων επρόκειτο να αρθούν αυτή την εβδομάδα.

27 Irish gigs and festivals to book from now until June 2022

“Πόσο απαράδεκτοι είναι στην κυβέρνηση. Τρεις ημέρες πριν από τα θεάματα. Νιώθω άρρωστος, μπορώ μόνο να φανταστώ την καταστροφή που υπάρχει σήμερα στον κλάδο μας”, έγραψε στο Twitter διοργανωτής και διευθυντής του μουσικού φεστιβάλ Indiependence

Η Ιρλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο με το 92% των ενηλίκων αλλά και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 400 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Με τις νοσηλείες να αυξάνονται, παρότι ο αριθμός τους είναι ακόμη αρκετά χαμηλότερος από την κορύφωση που κατέγραφε έτος και πέρυσι, η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την παράταση της εκστρατείας εμβολιασμού για την αναμνηστική δόση για όλους όσοι είναι 60 χρονών και πάνω.

Η ιρλανδική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί τους μισθούς ενός στους οκτώ εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο από την καραντίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοίγει τις πύλες του το 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Συντριβή των Τόρηδων, κοινοβουλευτική αλλά όχι λαϊκή πλειοψηφία των Εργατικών

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Βρετανία: Επανεκλογή Κόρμπιν με το σπαθί του έναντι των Εργατικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα