ΑΘΗΝΑ
06:30
|
16.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών επιδίδεται σε διαδοχικό μπαράζ διπλωματικών διαβουλεύσεων και συναντήσεων ως τις αρχές Νοέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Ομάν, οι τελευταίες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερη Μέση Ανατολή αναμένεται να τεθούν σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Δένδιας πέρα από τον Ομανέζο ομόλογό του, Σαγίντ Μπαντρ μπιν Χάμαντ αλ Μπουσαίντι θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό του Βασιλικού Οίκου του Ομάν, Στρατηγό Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ αλ Νουαμάνι και τον πρόεδρο της Γενικής Αρχής Ειδικών Οικονομικών και Ελεύθερων Ζωνών Αλί μπιν Μασούντ αλ Σουάιντι. Μαζί τους θα συζητήσει και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες-μέλη στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ομάν, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να υπογράψει τη διμερή συμφωνία απαλλαγής θεωρήσεων για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων, και το μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις.

Την Πέμπτη στη Λιβύη

Την Πέμπτη ο Δένδιας θα μεταβεί στην Τρίπολη της Λιβύης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Λίβυας ομολόγου του, Νάτζλα αλ Μανγκούς. Εκεί θα συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για τη σταθεροποίηση της Λιβύης που επιδιώκει την εφαρμογή αποφάσεων του ΟΗΕ και των ψηφισμάτων στις διεθνείς συνόδους για τη Λιβύη στο Βερολίνο.

Και διπλωματικό μπαράζ ως τις αρχές Νοέμβρη…

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν σταματά στην Τρίπολη αλλά συνεχίζει ένα μπαράζ διπλωματικών διαβουλεύσεων και συναντήσεων με ξένους ομολόγους του τουλάχιστον ως τις αρχές Νοέμβρη.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ Μιχαήλ Λεβί και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας Κάκχα Κουτσάβα οι οποίοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ο Δένδιας θα μεταβεί στο Λονδίνο, για συνάντηση με την Βρετανή ομόλογό του Λιζ Τρας και μία μέρα μετά θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ Μπουμπάρακ Αλ Χαζράφ, για πρώτη φορά μετά την τελευταία συνάντησή τους τον περασμένο Απρίλιο.

Τέλος, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί στην Αθήνα, τον υπουργό Εξωτερικών της προεδρεύουσας του Συμβουλίου της ΕΕ Σλοβενίας ‘Ανζε Λόγκαρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα