ΑΘΗΝΑ
17:40
|
21.05.2024
Την παραίτησή του από το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας στο τέλος αυτού του χρόνου, ανακοίνωσε ο Γενς Βάιντμαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας στο τέλος αυτού του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη, 20/10) ο Γενς Βάιντμαν, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. 

Σε ανακοίνωσή της η Μπούντεσμπανκ ανέφερε ότι ο Βάιντμαν υπέβαλε σήμερα αίτημα στον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, προκειμένου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου. 

Πάντως, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας, που επηρεάζει εν πολλοίς και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι, ο κεντρικός τραπεζίτης έγραψε: “Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λίγο πάνω από τα 10 χρόνια είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να γυρίσω σελίδα – για την Bundesbank, αλλά και για μένα προσωπικά”. Ωστόσο, δεν έδωσε άλλη διευκρίνιση για την αποχώρησή του.  

Ο Βάιντμαν, γνωστός και ως “κυνηγός του πληθωρισμού”, έγινε πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ τον Μάιο του 2011, αφότου ο προκάτοχός του Άξελ Βέμπερ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά της κρίσης που είχε αποφασίσει η ΕΚΤ.

Πηγές: SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Έρευνα διαΝΕΟσις: 8 στους 10 νέους Έλληνες δεν κάνουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα