ΑΘΗΝΑ
13:53
|
11.08.2022
Προηγήθηκε η έγκριση της συναλλαγής από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα την τελική συμφωνία με τη Macquarie Asset Management για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Προηγήθηκε η έγκριση της συναλλαγής από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της. Ο αυστραλιανός όμιλος έχει ιστορία στη διαχείριση μεγάλων ΔΕΚΟ ή υποδομών, που έχει ορισμένες ανησυχητικές όψεις ενώ το παρατσούκλι της στην αγορά είναι…”καγκουρό-βαμπίρ”.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης ισχυρίστηκε πως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα γιατί πρόκειται για πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της πάλαι ποτέ Δημόσιας Εταιρίας Ηλεκτρισμού.

Ανέφερε πως το επενδυτικό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ είναι “υψίστης σημασίας για τον Όμιλό μας, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού και το περιβάλλον”.

Χαρακτήρισε “έμπειρο συνεργάτη διεθνούς επιπέδου” την εταιρία Macquarie, υποστηρίζοντας πως μαζί θα αναπτύξουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης του εθνικού μας δικτύου που θα διευκολύνει την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση της οικονομίας και θα προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Πρόσθεσε τέλος πως η ΔΕΗ θα προχωρήσει “ενισχυμένη” στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης σε γειτονικές χώρες τα επόμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο νομιμοποίησης 200.000 μεταναστών από τη Νικαράγουα ετοιμάζει η Κόστα Ρίκα

Ίσως επιβληθεί πρόστιμο στον Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα

Πρόσφυγες πετάχτηκαν στη θάλασσα με χειροπέδες και πνίγηκαν στη Χίο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιέρα Λεόνε μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα