ΑΘΗΝΑ
20:14
|
02.05.2024
Ο Ερντογάν τόνισε πως η χώρα του έχει πολλά να προσφέρει στην ενίσχυση της άμυνας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στενότερη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας πρόσφερε νωρίτερα σήμερα, μεταξύ άλλων, κατά την συνάντησή του με τον Νιγηριανό ομόλογό του στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Νιγηριανό πρόεδρο επισήμανε πως η χώρα του έχει πολλά να προσφέρει στην ενίσχυση της άμυνας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας,της πειρατείας και της δράσης ένοπλων συμμοριών στη Νιγηρία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διμερή συνεργασία σε σχέση με τη δίωξη Γκιουλενιστών αλλά και στις οικονομικές σχέσεις αμφοτέρων χωρών δεδομένου ότι η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην υποσαχάρεια Αφρική.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ξεκινήσει στην αρχή της βδομάδας περιοδεία και σε άλλες δύο αφρικανικές χώρες: την Αγκόλα και το Τόγκο. Τη Νιγηρία είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2016.

Eπικείμενες σύνοδοι κορυφής με αφρικανικές χώρες

Η μίνι αφρικανική περιοδεία του Τούρκου προέδρου κατέστη απαραίτητη ενόψει δόυ σημαντικών συνόδων κορυφής που προγραμματίζονται ως το τέλος του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

Η μία αφορά την τρίτη Οικονομική Διάσκεψη Κορυφής Τουρκίας-Αφρικής που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα και η άλλη είναι η Σύνοδος Κορυφής Εταιρικής Σχέσης Τουρκίας-Αφρικής στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα