ΑΘΗΝΑ
01:51
|
01.12.2021
Τόνισε πως οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αντιτίθενται στο να ξεπεράσουν οι τιμές πετρελαίου ένα «αποδεκτό» επίπεδο και εξετάζουν τρόπους για να ισορροπήσει η αγορά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του που απαρτίζουν την ομάδα ΟΠΕΚ+, αντιτίθενται στο να ξεπεράσουν οι τιμές πετρελαίου ένα «αποδεκτό» επίπεδο και εξετάζουν τρόπους για να ισορροπήσει η αγορά

Ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου Ιχσάν Αμπντούλ-Τζαμπάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη δήλωσε ότι το επίπεδο των 75 έως 85 δολαρίων είναι ένα «αποδεκτό» εύρος τιμής για το βαρέλι του αργού μακροπρόθεσμα.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η ομάδα ΟΠΕΚ+ είναι κατά της περαιτέρω ενίσχυσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των αγορών πετρελαίου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του Ιράκ για το 2022 θα πρέπει να βασιστεί σε μια τιμή πετρελαίου στα 55-60 δολάρια, δήλωσε ο Ιχσάν Αμπντούλ-Τζαμπάρ προσθέτοντας ότι αναμένει οι εξαγωγές να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων αυτών από την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχοδιωκτισμός η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Τουρκική λίρα: Πτώση άνω του 40% από την αρχή της χρονιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα