ΑΘΗΝΑ
21:08
|
26.04.2024
Αναβλήθηκε η απόφαση για τους εμβολιασμένους με ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ ενόψει του αυριανού παζαριού του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Σότσι με τον πρόεδρο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς ενέκριναν την αλλαγή πολιτικής που θα επιτρέπει από την 1η Νοέμβρη την είσοδο στο Ισραήλ πλήρως εμβολιασμένων τουριστών.

Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε σήμερα αλλά για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να ψηφιστεί και από την πλειοψηφία των μελών του ισραηλινού κοινοβουλίου (της 120μελούς Κνέσετ).

ΗΠΑ: Το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να εξασφαλίσει πλήρη έγκριση στις  αρχές Σεπτεμβρίου

Το άνοιγμα των συνόρων για τους ξένους τουρίστες στο Ισραήλ αφορά:

  • Εκείνους που έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech τουλάχιστον επτά μέρες πριν την είσοδό τους στο Ισραήλ υπό την προϋπόθεση ότι θα αναχωρήσουν από τη χώρα εντός 180 ημερών.
  • Εκείνους που έλαβαν την δεύτερη δόση του εμβολίου των εταιριών Moderna, AstraZeneca, Sinovac και Sinopharm τουλάχιστον 14 μέρες μετά την δεύτερη δόση υπό την προϋπόθεση πως δεν θα μείνουν στο Ισραήλ πάνω από 180 μέρες.
  • Εκείνους που έχουν λάβει τη μία δόση του εμβολίου  Janssen τουλάχιστον 14 μέρες από την πραγματοποίηση του εμβολίου και θα μείνουν στο Ισραήλ έως 180 μέρες.
  • Εκείνους που έκαναν την αναμνηστική τρίτη δόση της  Pfizer-BioNTech τουλάχιστον επτά μέρες πριν μεταβούν στο Ισραήλ.
  • Εκείνους που έκαναν την τρίτη αναμνηστική δόση των εμβολίων Moderna, AstraZeneca, Sinovac or Janssen  14 μέρες πριν την άφιξη στο Ισραήλ.
  • Εκείνους που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό και έχουν αποδεικτικό θετικό τεστ (όπως το τεστ PCR) τουλάχιστον 11 μέρες πριν το ταξίδι τους στο Ισραήλ.
  • Εκεινους που ανάρρωσαν και έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου εταιρίας που έχει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ.

Γιατί “φρενάρισαν” την είσοδο εμβολιασμένων με Σπούτνικ

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης δεν καλύπτει προς το παρόν την περίπτωση του ρωσικού εμβολίου Sputnik το οποίο εκτιμάται πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ θα επιχειρήσει να το χρησιμοποιήσει ως ένα ακόμη “μέσο” διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνάντηση αυτή θα κυριαρχήσουν γεωπολιτικά ζητήματα μείζονος σημασίας με πρώτα τη δυνατότητα συνέχισης των ισραηλινών επιθέσεων στη Συρία κατά φιλοϊρανικών ή ιρανικών στόχων και εξελίξεις που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα